sreda, 25. september 2019

Prvošolci septembra


Sprejem novih prvošolcev

2. septembra je šolski prag prvič prestopilo 50 novih prvošolcev na centralni šoli v Šempetru. Pripravili smo jim prisrčen sprejem v veliki telovadnici. Pozdravil jih je ravnatelj, mag.Primož Hvala Kamenšček in vsi učenci in učitelji na šoli. Drugošolci so jim zaigrali igrico o piščančku Piku, učiteljice so jih v spremstvu devetošolcev prvič odpeljale v učilnice. Tam so spoznali nove sošolce in se posladkali s torto. Sprejema se je udeležil tudi župan, mag.Milan Turk.








Varno v promet s policistom

4. septembra smo imeli učenci 1.a in 1.b razreda naravoslovni dan, na katerem smo se učili o prometni varnosti in varnem obnašanju v prometu. Skupaj s policistom smo se učili pravilno in varno prečkati cesto. V Šempetru smo spoznali varne poti, ki jih bomo kot pešci pogosto uporabljali. Seveda nismo pozabili na rumene rutke, ki opozarjajo na nas, ki smo še posebej občutljivi udeleženci v prometu.







Naš prvi športni dan

13. september je bil lep, sončen dan. Izkoristili smo ga za naš prvi športni dan. Začeli smo ga kar na šolskem igrišču, kjer so nas pričakali mladi košarkaši iz košarkaškega kluba. S pomočjo razposajenega Lipka, ki nam je tudi malo ponagajal, so nam predstavili košarko v igrivi obliki. Poimenovali so jo Igriva košarka. Bilo je igrivo, aktivno in zabavno.

Tako ogreti smo se odpravili na pohod po domačem kraju, preverili smo, če še znamo varno čez cesto in se ustavili na igrišču ob bolnici. Tam smo pomalicali, nato pa smo preizkusili vsa igrala.

Med povratkom v šolo smo se ustavili v Muzeju vojaške zgodovine pri pošti. Tam smo si ogledali razstavo iz prve svetovne vojne in zadnje osamosvojitvene vojne za Slovenijo. Slišali smo veliko zanimivega. Gotovo se bomo tja še kdaj vrnili. Dan je bil lep, aktiven in zanimiv.














                                                 

                                                                                                          Mirjam in Sara