sreda, 11. september 2019

PRVI ŠOLSKI DAN NA VOGRSKEM


Prvi šolski dan, prebudi se iz sanj,

riba , raca , rak, v šolo mora vsak…
S temi besedami je drugošolec Luka pospremil k sprejemu 14 prvošolcev, od tega je 5 deklic in 9 dečkov.
Vse se je začelo pred šolo, ko so pevci OPZ POŠ Vogrsko vse pozdravili s Kekčevo pesmijo. S Kekcem smo zaključili šolsko leto in ga tudi začeli. Kekec je vse goste povabil in jim povedal svojo zgodbo. Zgodbo o prijateljstvu, saj je prijateljstvo prav posebna vrednota. V znamenje prijateljstva so učenci in prvošolci tudi skupaj zaplesali ples Ob bistrem potoku je mlin.
Najprej je vse povabljene pozdravila vodja POŠ Vogrsko Nadja Pahor Bizjak,  g. ravnatelj mag. Primož Hvala Kamenšček je prav tako nagovoril vse prisotne in nas razveselil s šolskim zvoncem.  S prisrčnim  govorom pa je sprejem zaključil g. župan Tarik Žigon, ki se je sprejema udeležil skupaj s podžupanom g. Alešem Furlanom  in gospo Vladko Gal Janeš. Vsi povabljeni so v dar prejeli majhen simbol prijateljstva, kamenček sreče.
Občini, krajevni skupnosti Vogrsko, vsem društvom, posameznikom, se zahvaljujemo za sodelovanje in dosedanjo podporo. Vsi skupaj se podajamo na novo pot, v tem šolskem letu, ki bo prav za vse nas polna novih odkritij. Srečno!





Tekst: Helena Hvala Prah
Foto: Arhiv POŠ Vogrsko