torek, 24. september 2019

BORELJADA NA POŠ VRTOJBA

V Vrtojbi je vsako leto,  tretji vikend v septembru, krajevni praznik Boreljada. Tema letošnje Boreljade je bila ekologija. Učenci POŠ Vrtojba so ustvarjali na temo »Posadimo gozd v srca ljudi«.
Namen je, da se bolj posvečamo varstvu narave, človeku, ki je telesno, duševno in duhovno bitje, vzgoji, priložnosti in drugačnosti. Samo nebo je naša meja, nič nas ne more ustaviti v našem raziskovanju in ustvarjanju.

V petek, 20. 9., je potekal otroški živ žav. Učenci so si ogledali policijsko vozilo, gasilci pa so jim predstavili svoje delo. Preizkusili so se v kolesarjenju, vožnji s skiroji in avtomobilčki, ustvarjali so pri Dnevnem centru Šent , posladkali so se s sladoledom na sladoledni boreli pri Društvu žena Vrtojba. Zvečer sta otroški pevski zbor POŠ Vrtojba in predšolska skupina Lisičke sodelovala na otvoritvi razstave likovnih del učencev POŠ Vrtojba in otrok iz vrtčevske enote Sonček. Pevski zbor sta spremljala na ukulele Jani Klančič, na cajonu pa Tian Zorn. V nedeljo pa so učenci sodelovali na sprevodu borel z dvema borelama, ki so jih pripravili učenci v podaljšanem bivanju in petošolci s pomočjo staršev.











Suzana Koncut