četrtek, 23. april 2020

Vseslovensko petje s srci

Na podružnični šoli Vogrsko smo kljub temu, da smo doma, združili moči in nadaljevali lanskoletno tradicijo projekta "Vseslovensko petje s srci". To je dogodek, ki že tretje leto zapovrstjo s prepevanjem slovenskih pesmi povezuje Slovence in Slovenke v vsakodnevnem življenju.
Ker je letos prav posebna situacija, sem nagovorila učence od 1. do 5. razreda k sodelovanju. Tudi če smo vsak na svojem domu, lahko skupaj zapojemo, povežemo energijo zvoka in moč besede. Povežemo se sami s seboj in z drugimi v celoto, ki je prežeta z vibracijo ljubezni, radosti in miru.

To nam je na POŠ Vogrsko tudi uspelo. Med 10. in 11. smo prepevali. Nekateri učenci so se nam pridružili tudi v povezavi ZOOM in slišalo se je petje.

Hvala vsem, ki ste danes sodelovali na kakršen koli način, tudi s petjem v mislih, in s tem prispevali k izpeljavi tega enkratnega projekta. Zaradi vas, ki ste začutili, kako pomembno je nadaljevati začrtan projekt, smo izpeljali lepo pevsko druženje. Vsak po svoje, na svojem domu. Vaši odzivi so enkratni, prisrčni in iskreni, in kar je pomembno, imeli smo se res lepo.

Saj veste, kdor poje, dobro misli. Hvala vam še enkrat in upam, da kmalu zapojemo v živo.

Pripravila: Helena Hvala Prah
Foto: Nadja Pahor Bizjak