petek, 10. april 2020

PRVOŠOLCI 1.A in 1.B MARCA IN APRILA

Marec se je lepo začel. Kmalu po pustu nas je v šoli obiskala Tarina mama Jasmina. Predstavila nam je države v Evropski uniji, njihove znamenitosti, zastave in še veliko zanimivega smo slišali o Evropi.
Prvi teden v marcu smo izdelali voščilnice za 8.marec, razmišljali smo že o materinskem dnevu. Potem pa je naše življenje ustavil korona virus, nastopila je karantena in pouk doma.
Učiteljice nam pošiljajo naloge, mi pa pišemo, računamo, pojemo,  ustvarjamo. Na predlog Vala in s pomočjo njegove mame smo se srečali s pomočjo video klica.
Ob dnevu Downovega sindroma smo si obuli različne nogavice in se fotografirali. Zanimivo, kajne?
Za materinski dan smo okrasili kozarčke in vanje vložili na listke zapisana dobra dela. Mama potegne iz kozarčka listek z napisanim dobrim delom, mi ga pa opravimo. Kot bi mignil! J
V pričakovanju velike noči so nam učiteljice poslale predloge za ustvarjanje. Mi smo barvali, lepili, rezali, po svoje smo oblikovali zajčke in druge pomladne okraske…. Velikonočna miza bo lepo okrašena.
Po pošti smo dobili od naših učiteljic presenečenje, velikonočne zajčke in pomladne metuljčke s pozdravi. Ni slaba ta šola na domu J, a pogrešamo svoje prijatelje.
Zapisala: Mirjam Volk