četrtek, 13. april 2023

2.a in 2.b s tolkali okrog sveta

V torek, 11.aprila 2023 so nas obiskali soustvarjalci Glasbene mladine. Skupaj smo se odpravili na glasbeno potovanje s tolkali. 

Takoj na začetku so nas presenetili bučni udarci. Ob spremljavi malega in velikega bobna smo zakorakali in zapeli Naša četica koraka. Odpotovali smo v džunglo in z gibi oponašali tamkajšnje živali. S pomočjo bobna, ki se imenuje kongo, smo se sporazumevali na daljavo, spoznavali visoke in nizke tone ter zapeli Čuk se je oženil. Potovanje se je nadaljevalo na Kitajsko. Prisluhnili smo dolgim, kratkim, ostrim in mehkim tonom. Nato smo prispeli v Afriko. Ob zvokih činel in tam-tama smo zaplesali jazz. Ob petju pesmi Barčica po morju plava smo pluli po širnem oceanu in prispeli v Ameriko. Spoznali smo indijanski tolkali- ropotuljo iz olesenele buče in nožno ropotuljo ter peli in plesali Pridi sonce.

Čisto na koncu pa smo se vrnili domov, k nam samim. Ob pesmi Ko si srečen smo spoznali, da je tudi naše telo čudovito tolkalo. Tako se je zaključilo naše potovanje po svetu.

2.a in 2.b z učiteljicama Alenko in Jasno