sreda, 8. december 2021

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK - 5. r POŠ VRTOJBA

 Hrana predstavlja pomemben del slovenske kulture, naši pogovori se pogosto gibljejo o hrani, skrbno pripravljene jedi pa so del skoraj vsakega druženja.

Petošolci iz Vrtojbe so raziskovali prednosti uživanja lokalne hrane. Ugotovili so da je lokalna hrana:

-         bolj sveža, pridelana z uporabo manj pesticidnih sredstev,

-         brez nepotrebne plastične embalaže za enkratno uporabo, kar pomeni da je na splošno tudi varnejša za nas,

-                      -     kljub na videz manj brezhibnemu izgledu bolj kakovostna in okusnejša izbira saj umetni pogoji zorenja ne morejo nadomestiti naravnega zorenja in sončne svetlobe,

-                          -   manj obremenjena z aditivi, katerih namen je podaljševanje svežine in obstojnosti, ki se uporabljajo pri transportu hrane,

Nenazadnje z obiskom domačega kmeta se izogneš gnečam v trgovskih centrih.















Danica Brajnik