nedelja, 26. december 2021

DOŽIVETJA PRVOŠOLCEV V VRTOJBI

 Prvošolci smo si jesen polepšali z različnimi dogodki. Kar poglejte si kaj vse smo počeli in kaj smo se novega naučili.

Kot prva sta nas obiskala predstavnika medobčinskega društva gluhih in naglušnih severne Primorske, Vladan in Mojca. Predstavila sta nam znakovni jezik in nas naučila pesmico o medvedu v znakovnem jeziku. 


Nekega lepega dne nas je obiskal tudi invalid Valter Adamič. Predstavil nam je katere pripomočke in prilagoditve potrebujejo invalidi v vsakdanjem življenju.





Za prelepo jesensko jutro je poskrbel oče naše učenke ter vzgojitelj v našem vrtcu, Primož Barle. Predstavil nam je staro japonsko tehniko pripovedovanja zgodb ob slikah - Kamišibaj ter nam zaigral predstavo o miškah. Ker pa jabolko ne pade daleč od drevesa, nas je s svojo predstavo presenetila tudi njegova hči Vita. Kako smo uživali ob poslušanju.



Največje navdušenje pa so otroci pokazali gospe Jerneji Ternovec, mednarodni sodnici in inštruktorici za delo z reševalnimi psi ter članici enote za hitre reševalne intervencije (HRI) pri Mestni občini Nova Gorica. Obiskala nas je s svojimi reševalnimi psi in sodelavci iz enote HRI. Na zanimiv in nazoren način so nam pokazali svojo opremo in predstavili svoje delo. Ob ogledu in predstavitvi smo zelo uživali.





Tina Tomažinčič in Tatjana Vogrič