sobota, 9. oktober 2021

PRVI ŠOLSKI DAN

 


Šolsko leto 2021/2022 se je začelo v sredo, 1.septembra 2021. Šolski prag na centralni šoli v Šempetru je prvič prestopilo 48 prvošolcev. Oblikovana sta dva prva razreda. V 1.a je vpisanih 14 dečkov in 10 deklic, v 1.b pa 12 dečkov in 12 deklic.

Prvošolci so se s starši pred šolo zbrali ob 8.30. Pozdravila jih je gospa ravnateljica Rosana Pahor. Predstavila je učiteljice, ki bodo poučevale v prvem razredu. Nove prvošolce in njihove starše je nagovoril tudi gospod župan, mag. Milan Turk. Sledil je kulturni program, v katerem je sodeloval mladinski pevski zbor pod vodstvom učitelja Janija Klančiča, drugošolci z recitacijami in pesmijo Pod šolsko smreko. Učiteljice so povabile šolske novince in sestavile 1.a in 1.b oddelek. Učenci so z učiteljicami prvič vstopili v svoje učilnice. Spoznali so nove sošolce in se posladkali.

Učenci in starši so dobili še osnovna navodila za naslednji šolski dan, nato so se poslovili in vsak po svoje praznovali vstop v šolo. Želimo vam veliko veselja in uspeha na šolskih poteh.

                                                                                          

     





      Zapisali: Mirjam Volk in Sara Ambrožič