sreda, 23. september 2020

Prvi šolski dan na POŠ Vogrsko

 

Prvi šolski dan je letos zaradi posebnih okoliščin potekal drugače kot ponavadi. Ob upoštevanju vseh priporočil in ukrepov pa smo učiteljice Nadja, Andrejka in Helena vseeno pričarale nepozabno doživetje za naših šest prvošolcev.

Zjutraj smo se vsi učenci podružnične šole zbrali na terasi in s pesmijo obogatili jutranje dogajanje. Starše in učence je ob sprejemu nagovorila vodja podružnice Nadja Pahor Bizjak. Sam sprejem smo izpeljali v učilnici, starši pa so dogajanje spremljali s terase. Bodoče prvošolce sta v šolo sprejeli kar lutki Lili in Bine. Kot se podobi na prazničen dan je sledila sladka pogostitev. Pod lipami pred šolo nas je obiskal in nagovoril tudi g. župan Tarik Žigon s prijetno popotnico v novo šolsko leto.

Da je bil dan še bolj poseben, smo se z Vogrskega odpeljali še v Gledališče v Novo Gorico. Tam nas je čakala predstava presenečenja in sprejem g. ravnatelja Primoža Hvale Kamenščka in prečudovita predstava Huda mravljica.

Predstava s sporočilom, kako pomembni sta prijaznost in prijateljstvo, naj bo naše vodilo in naj nas spremlja celo šolsko leto in naprej. Srečno!

Tekst: Helena Hvala Prah, Nadja Pahor Bizjak

Foto: Andrejka Rijavec, Hana Šuligoj