torek, 10. marec 2020

VREMENSKI STROJ



Vremenski stroj
Najbolj mi je bilo všeč, ko so se lučke menjale. Naučil sem se, da je skoraj v vsakem prostoru temperatura in vlaga drugačna, da so električni stroji lahko narejeni tudi iz lesa, da se aparat polni lahko na soncu in da je lahko narejen iz dveh delov.
Jani Žbogar 3.b
Vremenska postaja
Sošolec Nande je predstavil vremensko postajo. Meni je bila najbolj všeč lučka, ki meri vlago in ki meri temperaturo. Če sta obe lučki zeleni, je vse dobro. To vremensko postajo so naredili na delavnici. Z Nandetom sva z Janijem šla ven zmerit  temperaturo in vlago, obe lučki sta bili modri.
Maks Repe 3.b
Vremenska postaja
Danes sem spoznal vremensko postajo, ki kaže vlago in temperaturo. Šli smo merit v različne prostore in ven. Videli smo, kako je narejena, kaj ima in kje so jo naredili. V našem razredu je vlaga in temperatura v redu. Predstavil nam jo je sošolec Nande Dubravica. Zelo je bilo zanimivo.
Matt Klančič 3.b
Nande predstavlja temperaturo in vlago
Nande nam je predstavil vremensko postajo. Pokazal nam je iz česa je narejena in kako deluje. Povedal nam je, da na njej lahko tudi polnimo telefon. Imel je s sabo tudi njegov USB ključek in nam je vse to pokazal še na tablo. Najprej smo zmerili, če imamo v našem razredu dovolj temperature in vlage in šele potem smo šli še po drugih prostorih naše šole in tudi na igrišče.
Mila Sitar 3.b











                                                                                       Vesna Ferizovič