nedelja, 3. julij 2022

IZLET NA ŠKRATJI KRAS

 Še preden smo se prav zavedeli, se je šolsko leto že bližalo koncu in čakalo nas je prav posebno doživetje. Starši učencev so aktivno prispevali k temu, da smo lahko izpeljali izlet v Štanjel na Škratji Kras. Vožnja z mestnim avtobusom in potem še z vlakom, je bila za otroke posebna dogodivščina. Štanjel nas je pričakal v vsej svoji lepoti in hitro smo se odpravili na pravo škratjo pustolovščino, kjer so na poti opravljali razne škratje naloge ter iskali skrivne pečate kamna, burje in ruja, ki predstavljajo temeljne značilnosti Krasa. Učenci so prisluhnili glasovom v naravi, vonjali so in opazovali okolico. Morali so rešiti škratji urok, najti škratje simbole za čarobni izrek in se naučiti skrivne škratje pisave.

Po opravljenih nalogah smo se odpravili na kosilo v Ferrarijev vrt, kjer smo imeli dovolj časa za ogled vrta in tudi za igro.

Naslednje dni je bilo lepo poslušati otroke, ki so s pripovedovanjem podoživljali izlet, ki spodbuja domišljijo in ustvarjalnost pri otrocih, pa tudi pri odraslih.