ponedeljek, 22. februar 2021

 

Tralala, hopsasa pustne smo šeme… 

Pustovanje na POŠ Vogrsko

 

Vrnitev  učencev v šolske klopi je celemu kraju povrnila staro podobo. Razigrani  otroci, ki zjutraj z vseh strani prihajajo v šolo in  vesel vrišč otrok, ki se ga  sliši z igrišča, je samo potrditev, kako so otroci šolo pogrešali. Nekateri so pogrešali  prijatelje, drugi učiteljice, tretji oboje. So pa tudi taki, ki so bili z mamo učiteljico povsem zadovoljni.  

Učenci prvih treh razredov smo se vrnili že prejšnji teden, v tem tednu pa so se nam pridružili še četrtošolci in petošolci. Šola je zares oživela. Še posebno živahno pa je bilo na pustni torek, ko smo se za en dan spremenili v različne pravljične, zgodovinske in aktualne podobe. Ni manjkalo  različnih idej od Pik Nogavičk, kavbojev, Indijancev, princesk in še bi lahko naštevali.  Najbolj zabaven pa je bil gotovo Dr. Koronko Krofek, ki je  vse pustne šeme cepil s pustnim krofom. Njegova pomočnica pa je bila čebelica Zoom, Zoom. Vsi učenci od prvega do petega razreda smo se udeležili  tudi največjega pustovanja Radia Robin. Veselo smo zarajali in zaplesali ob različnih glasbenih ritmih. Čeprav vsak oddelek v sojem »mehurčku«. Prepevali smo pustne pesmice, likovno ustvarjali in spoznavali različne pustne običaje. Še naslednje dni so se otroci veselo spominjali pustnih norčij. Upajmo, da smo z njimi vsaj malo popestrili ta čas, ko se moramo držati različnih ukrepov in strogih pravil. Pravijo, da pustne šeme preganjajo zimo. Kot kaže vremenska napoved smo nalogo odlično opravili. Mogoče smo pregnali celo corono. To bo pokazal seveda čas. Bodimo pozitivni in dobre volje kot na pustni torek. 

Mašakre iz 1. in 2. razreda s čebelo Adelo Zoom Zoom in doktorjem Kornko Krofkom

                                                             

                                                                             Mašakre  3. in 4. razred                                                                                    Maškare 5. razred


Helena Hvala Prah, Nadja Pahor Bizjak