nedelja, 8. december 2019

PEKA PRAZNIČNIH PIŠKOTOV V 2.a IN 2.b

Najlepše je, ko po šoli zadiši po prazničnih piškotih. To v nas prebudi občutke domačnosti, topline, varnosti, veselja in ljubezni, občutek domačega gnezdeca.
Tudi letos smo se v 2.a in 2.b odločili, da skupaj z učenci naredimo in spečemo domače piškote in prikličemo te občutke. Učenci 2.a z učiteljicama Alenko in Darjo so piškote pekli v gospodinjski učilnici in se imeli prav fino. Tako fino, kot so bili fini njihovi piškoti.


V 2.b pa smo si zaželeli, da nam peko prazničnih piškotov pobližje predstavijo naše mame in babice. Temu povabilu so se odzvale Matejeva in Blaževa mama ter Izabelina, Elina in Lilina nona. Na to so se dobro pripravile. Povedale so nam, kaj potrebujemo za peko, katere sestavine, kako se testo pripravi in zmeša, kaj je pomembno pri sami peki, pa tudi nekaj njihovih skrivnosti so nam izdale.
Nazadnje pa nas je Matejeva mama presenetila s sladkim presenečenjem. Pogostila nas je s prazničnim kolačem. Mmmmm, kako je bil dober. Poglejte si kako smo uživali. RECEPTA ZA NAŠE PIŠKOTE - vmes se je prikradel tudi kakšen sladkorni škratek :))))

Pripravili: Matejka Harej in Alenka Vodopivec