petek, 29. november 2019

1. A IN 1. B NOVEMBRA


Polžkov abonma - Žabec pozimi
V sklopu polžkovega abonmaja smo si 14. novembra v Mladinskem centru Vrtojba ogledali predstavo Žabec pozimi. Zgodba otroke pouči o tem, kako je lepo biti prijazen in pomagati prijatelju v težavah. Premraženemu simpatičnemu žabcu prijatelji pomagajo tako, da mu skuhajo čaj, mu delajo družbo v hiški ter ga nato toplo oblečejo, da se lahko skupaj zunaj igrajo.

 
Jesenski piknik
7. novembra smo se 1.A in 1.B zbrali v razredu ter pripravili jesenski piknik. Pri izvedbi smo sodelovali vsi, saj so učenci prinesli sadeže ter kostanje. Sadeže smo narezali na koščke, iz katerih smo pripravili okusne in zdrave smoothie. Učiteljice pa so poskrbele tudi za to, da je bil kostanj pečen. Ob pečenem kostanju smo zapeli jesensko pesem Kostanjček zaspanček. Pred piknikom smo obiskali diskont sadja in zelenjave, kjer smo si ogledali različne pridelke ter se pogovorili o pomenu zdrave prehrane.
 




 
Tehnični dan
V začetku meseca decembra bomo priredili šolski bazar, zato smo začeli z izdelovanjem izdelkov iz naravnih materialov. Izdelali smo okvirje za slike, na katere smo prilepili majhne jesenske plodove (storže, želode, žire,…). Izdelali smo tudi svečnike iz kosov lesa. Otroci so narejene osnove za svečnike  še malo pobrusili ter jih premazali z zaščitnim premazom za les.




 
Tradicionalni slovenski zajtrk
15. novembra smo ob dnevu slovenske hrane izpeljali projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Zjutraj nam je čebelar predstavil, kako poteka njegovo delo ter nas seznanil z življenjem čebel ter njihovimi proizvodi. Sledil je zajtrk, tokrat še bolj zanimiv, saj nas je spremljal fotograf iz POP TV.





 
Šolska tržnica
22. novembra smo imeli šolsko tržnico. Učenci so prinesli ozimnico, katero smo prodajali v namene za šolski sklad. Učenci so se lahko posladkali s palačinkami, ki so nam jih postregli učenci višjih razredov.



 
Mirjam Volk in Sara Ambrožič