četrtek, 29. junij 2023

ZAKLJUČNI IZLET NA MOST NA SOČI

Sobota, 10. 6. 2023, še en lep izlet s Planinskim društvom Nova Gorica. 

Zjutraj smo se vsi pohodniki zbrali na železniški postaji v Novi Gorici, od koder nas je ob 7.35 uri vlak odpeljal do Mosta na Soči. Tam smo izstopili, se prešteli in začeli z našim pohodom proti vzpetini Široko. Hodili smo skozi gozd približno dve uri. Srečali smo se tudi s kravami in bikcem ter dosegli razgledno točko Široko na nadmorski višini 755m. Tu smo si ogledali panoramsko tablo in pokukali skozi daljnogled ter se razgledali vse naokrog. Videli smo Kanin in Krn in delček Tolminske kotline. Izkoristili smo priložnost za skupinsko gasilsko sliko za spomin na prijetno druženje. 

Po postanku smo se spustili v dolino do modrega jezera, kjer nas je čakalo presenečenje – sladoled in izlet z ladjo Lucijo. Otroci smo bili navdušeni, saj nam je kapitan prepustil krmilo in dovolil 3-krat potrobiti. Povedal nam je tudi zgodbo o princesi in zmaju. 

Nazaj grede do železniške postaje smo se ustavili pri izviru Pod Grmom, kjer smo pili in si natočili zdravilno vodo. Vlak nas je odpeljal proti Novi Gorici, kamor smo prišli okrog 19.ure. Bili smo utrujeni, vendar polni prelepih vtisov sobotnega potepanja. 

 

Brina Pahor, 2.a