nedelja, 19. marec 2023

PLANINSKI POHOD NA VREMŠČICO

Sobota, 11. 3. 2023 

Pred Eda centrom v Novi Gorici smo se zgodaj zjutraj zbrali mladi planinci in se skupaj z vodičem in mentoricami vkrcali na avtobus, ki naj se odpeljal novi pohodni dogodivščini naproti. V Šempasu so na avtobus pristopili še ostali udeleženci pohoda, nato pa smo se odpeljali do Senožeč, kjer je naš avtobus parkiral na parkirišču. Med vožnjo smo videli tudi koze in konje. 

Od parkirišča smo krenili proti našemu zastavljenemu cilju – Vremščici, ki leži na nadmorski višini 1027m. Pot do vrha je vodila skozi gozd, na njej pa smo srečali osle, vole in krave. Nekajkrat smo se tudi ustavili in si malo odpočili. Čas predviden za vzpon je 1 ura in 45 minut, mi pa smo potrebovali nekoliko več časa, ker so bili med nami tudi mlajši pohodniki. Na poti proti vrhu hriba smo videli zametke in ostanke snega, na samem vrhu pa nas je pričakal čudovit razgled na okoliške kraje. Tu smo si lahko vsak v svojo planinsko knjižico odtisnili žig. Sprehodili smo se še do cerkvice, kjer nas je pričakalo presenečenje – večglasno petje tamkajšnjih gospodov. Čas je bil za našo malico in fotografiranje. 

Počasi smo se odpravili proti dolini. Med hojo smo videli veliko zvončkov. Med seboj smo se pogovarjali in si izmenjevali vtise današnjega pohoda. In že smo prispeli do parkirišča, kjer nas je čakal avtobus. Vstopili smo, se posedli in se odpeljali najprej do Šempasa, nato pa še do Nove Gorice. 

Domov smo prišli vsi blatni, vendar nič zato. Dan je bil prekrasen in meni je bilo zelo všeč. Zato prav gotovo to ni bil moj zadnji pohod. 

 

Erin Pahor, 6.b