četrtek, 7. november 2019

Igrajmo se … … igra vedno za vse.

Osnovna šola Ivana Roba Šempeter pri Gorici  je 22. 10. 2019  otvorila razstavo Igrajmo se … … igra vedno za vse.
Razstavo so pripravili: Osnovna šola Ivana Roba Šempeter pri Gorici, Muzej Nova Gorica, Slovensko narodno gledališče Nova Gorica ob praznovanju 50. letnice profesionalizacije gledališča, Zveza prijateljev mladine Nova Gorica ob organiziranju in praznovanju 60 letnice letovanj v organizaciji.
Pri pripravi razstave smo sodelovali tudi prvošolci POŠ Vrtojba, ki smo bili zadolženi za zbiranje igrač naših starih staršev. To je bila kar zahtevna naloga, saj v mladosti naših starih staršev igrača ni bila samo po sebi umevna dobrina. Naši stari starši so se največkrat igrali brez igrač. Prosti čas so preživljali v naravi, kjer so si izmišljali razne igre. Igrače smo zbirali kar tri tedne in jih ponosno prinašali v razred, kjer smo pripravili našo razredno razstavo. Zvedeli smo, da je kar nekaj igrač bilo z veliko ljubeznijo ročno narejeno. Za lastnike imajo neprecenljivo vrednost.









V tem času nas je prišel v razred obiskati Muzejski kovček, ki ga je prinesel G. David Mozetič To je bil kovček poln igrač, ki jih nismo poznali in g. David nam je razložil kako so se z njimi igrali nekoč.






Naše stare igrače smo nato dodali razstavi igrač centralne šole.


Danica Brajnik in Karmen Grosar