petek, 7. junij 2024

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE

 V letošnjem šolskem letu smo  vsem učencem in učenkam, ki so v tem šolskem letu opravili bralno značko, pripravili obisk znanega slovenskega pisatelja, prevajalca, raperja, komika in igralca Boštjana Gorenca – Pižame.

Nastop avtorja in prevajalca več znanih knjig za otroke in mladino so si učenci in učenke ogledali v sredo, 5.6.2024, v telovadnici šole. Nastop je bil duhovit, zanimiv in poučen. Gospod Boštjan Gorenc - Pižama nam je povedal veliko o svojem delu in pisanju. Pokazal nam je kako poteka prevajanje Pasjega moža in Kapitana Gatnika in kako nastale nekatere njegove knjige: Kaj se skriva očku v bradi, Si že kdaj pokusil luno?, Botrovo darilo in risanko povezano s knjigo Huda risinja.

Čestitke, vsem, ki so osvojili v letošnjem šolskem letu bralno značko  in  tudi med počitnicami želim obilo bralnih užitkov!




Lara Tavčar


četrtek, 6. junij 2024

SLOVENSKA BAKLA

 V torek, 4. 6., smo bili tudi na naši podružnični šoli v Vrtojbi deležni obiska slovenske bakle, ki pred olimpijskimi igrami v Parizu potuje po slovenskih občinah in širi olimpijski duh. Do šole jo je v spremstvu prinesel gospod Miro Vogrič, kjer jo je podal gospodu Vojku Orlu, ta pa županu občine Šempeter -  Vrtojba Milanu Turku. Učenci, učitelji,  predstavniki Društva žena, Krajevnega odbora, občine in krajani smo jo pričakali pred šolo in jo pozdravili. Program je obogatil otroški pevski zbor pod vodstvom Tatjane Marvin in spremstvom Katarine Tischer Gregorič na harmoniko. Petra Pia in Mitja sta odigrala partijo v namiznem tenisu in baklo nato odnesla naprej. Učenci, oblečeni v bele majice s sloganom »Imamo olimpijske sanje«, so ji zaželeli srečno pot.










Suzana Koncut

Fotografije: Suzana Koncut in Mirjam Kodrič


nedelja, 2. junij 2024

HOP, V VODO

 V mesecu maju smo na OŠ Ivana Roba izvedli 20-urni plavalni tečaj za naše tretješolce. Čakalo jih je petdnevno uživanje v vodi in ob njej.

Z veseljem lahko povzamem, da so učenci preplavali veliko metrov, usvojili nove veščine in plavalne tehnike ter se neizmerno zabavali. Stkali so nova prijateljstva in se med seboj še bolje spoznali.

Tečaj so zaključili polni novih doživetij in spominov.



Tatjana Vogrič